Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nyitott templomok napja Káldon

Ars Sacra Fesztivál KáldonSzeptember 15-én az Ars Sacra Nyitott Templomok Napja országos rendezvényhez kapcsolódtak a káldi Keresztelő Szent János-templomban a hívek.

Ars Sacra Fesztivál KáldonA haranglábnál meggyújtott gyertyák utat mutatva csalogatták be a templomba az érdeklődőket.

Az indító imádságot követően a hittanos gyermekek számukra kedves dalokat adtak elő hangszeres kísérettel.

A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium zenész növendékei énekkel, fuvola- és zongorajátékkal nyújtottak felejthetetlen élményt. A darabok közt a hitről szóló, vallással kapcsolatos verseket olvastak fel fiatalok. Balasi István atya előadásával a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülődéshez nyújtott segítséget a résztvevőknek.

Ars Sacra Fesztivál KáldonAz est a 100 éves Káldi Rózsafüzér Társulat ünneplésével zárult. A társulat jelenlegi vezetője, Gőcze Frigyesné röviden összefoglalta az elmúlt 100 év fontos, meghatározó eseményeit, említést tett az alapító tagokról, akiket Ő még személyesen is ismerhetett. Elmondta, hogy mennyire hálás, hogy megélheti ezt az ünnepet! A Káldi Rózsafüzér Társulatnak 60 tagja van, akiknek nagy része jelen volt az ünnepségen. Virágcsokorral, emléklappal, tortával zárult az ünneplés.

A programokat követően a vendégek teáztak, sütiztek, beszélgettek még a templomban, majd élményekkel gazdagodva távoztak.

Káldon évek óta megtartják szeptemberben ezt a rendezvényt, ahol a vallás, a hit a művészetek által van közvetítve az érdeklődők felé.