Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Miatyánk a kortárs magyar festészetben - Kiállításmegnyitó október 4-én

miatyank2018. október 4-én új képzőművészeti kiállítás nyílik Szombathelyen a Martineumban. A meghívó letölthető pdf-ben itt. 

A  klasszikus festészetnek megvannak a kedvelt témái, ábrázolási sémái, bizonyos toposzok. Az invenciózus gondolkodás, az experimentális megközelítés mód már kevésbé jellemző a szakrális festészetre, s adott pillanatban még kockázatos is lehetett. Szinte a lehetetlenre vállalkozik az a művész, aki ma a magyar kortárs festészetben vizuálisan jeleníti meg a megjeleníthetetlent, a megfoghatatlant próbálja közvetíteni a szemlélő, a befogadó számára. A mi Urunk Jézus Krisztustól tanult imádságot naponta többször is elmondván, vajon milyen képi világ jelenik meg ezekben az elmondott fohászokban, az emberi emlékezetben?  Vagy egyszerűen ez már a legintimebb pillanata lelki-szellemi életünknek!? A MARTINEUM Felnőttképző Akadémia Szombathelyen most erre keresi a választ. Hazánkban először ezen tárlat próbál választ keresni a megválaszolhatatlanra.

Kiállító művészek: Bíró Sándor, Boda Balázs, Kelecsényi Csilla, Keresztes Dóra, Kovács-Gombos Dávid, Kovács-Gombos Gábor, Máger Ágnes, Petky Péter, Péreli  Zsuzsa, Regős-Simon Betty, Tóth Csaba


Megnyitó: 2018. október 4. 18 óra

Dr. Lőrincz Zoltán, a kiállítás kurátora