Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Gellért-nap a Brenner-iskolában

Szent Gellért-nap2018. szeptember 24-én Szent Gellértre emlékeztek  a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Játékos, ügyességi feladatok, kézművesfoglalkozások, és zarándoklat is szerepelt a programok között. 

Szent Gellért-napSzent Gellért püspökre emlékezett egyházunk szeptember 24-én. Népünk kereszténnyé válásának kezdetén vezérelte hozzánk Isten, hogy Imre herceg nevelőjeként, remeteként, püspökként és vértanúként szolgálja Istent és a magyarság krisztusi hitre térését. A szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai és diákjai is megemlékeztek a szentről ezen a napon. Szent Gellérthez kapcsolódtak ezen a napon  a programok. Az alsósok – többek között – kézműveskedtek, képeket készítettek, színeztek. A felsősöknek pl. az udvaron kellett Szent Gellértről képeket gyűjteni, a sportcsarnokban pedig a vértanú püspökhöz kapcsolódó ügyességi játékokon vehettek részt.  

Szent Gellért-napA 8.,9.,10.,11. osztályosok zarándokoltak ezen a napon. Az iskolától Nardáig vezetett az út. A zarándoklaton elkísérte a diákokat és pedagógusokat Székely János megyéspüspök is. Nardán a mariazell-i Vándor Szűzanya szobránál kérték Isten áldását életükre, szeretteikre. Székely János rövid beszédében arra hívta fel a diákok figyelmét: minden hely, bármilyen élethelyzet lehet lehet szent hely, Szentföld az ember életében, ha hittel, odaadással élünk. Éljenek szeretetben, nagylelkűséggel, kérte a fiatalokat.