Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

I. Brenner-est a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban

I. Brenner-est2018. szeptember 25-én rendezték az I. Brenner-estet Szombathelyen a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Pete Polgár Máté atya volt a rendezvény vendége, aki a nemrég megjelent könyvéről beszélt a hallgatóságnak. 

I. Brenner-estÚj tanév, új ötletek. Talán írhatnánk ezt is, amikor arról számolunk be olvasóinknak, hogyan és miért jött létre a Brenner-est programsorozat. Az esemény megnyitóján H. Pezenhófer Brigitta tanárnő elmondta: az ötlet akkor merült fel, amikor azon gondolkodtak, hogyan segíthetik a gimnazista diákokat abban, hogy rátaláljanak a hivatásukra. Szerettek volna túllépni a pályaorientációs napokon, amikor a tanulóknak lehetőségük van ugyan egy-egy szakmát megismerni, de kérdezni, elmélyedni az adott terület rejtelmeiben, felfedezni az igazi szépségeit, már nem nagyon. Az est erre ad kiváló lehetőséget, ahol a diákok nem csak kérdezhetnek a meghívott vendégektől, hanem saját maguk a program házi gazdái, lebonyolítói, mondanak pl. verset, szóval kipróbálhatják magukat. Az est vendégei olyan emberek lesznek, akik példaképek, mert a hivatásukat hitelesen végzik, becsülettel végzik munkájukat, egységben Önmagukkal, családjukkal, munkahelyükkel és a Jóistennel, mondta H. Pezenhófer Brigitta. 

Az esten köszöntőt mondott Székely János megyéspüspök és Englert Zsolt, az iskola igazgatója.  

I. Brenner-estAz I. Brenner-est vendége Pete Polgár Máté atya volt, akinek néhány hete jelent meg A lelkész lánya című könyve. A diákok a készítés körülményeiről faggatták az atyát.