Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Gellért-nap a celldömölki Szent Benedek Iskolában

Szent Gellért-nap2018. szeptember 19-én Szent Gellért püspöknek, a katolikus iskolák védőszentjére emlékeztek Celldömölkön, a Szent Benedek Katolikus Iskolában. 

 Szent Gellért-napReggel Bóka Balázs kispap, - aki a plébánián tölti lelkipásztori gyakorlatát – arról beszélt a gyerekeknek, mennyire fontosak életünkben a barátságok, az egymással megélt szeretetkapcsolatok. Nagyszerű lehetőség, hogy a gyalogtúra alatt olyan társainkkal is találkozhatunk, beszélgethetünk, akikkel eddig ezt ritkábban tettük. Ezekkel a személyes találkozásokkal erősíthetjük közösségi életünket. A reggeli ima után az iskola közössége útra kelt a Ság hegyre, ahol szabadtéri szentmisén vettünk részt. Németh Zoltán atya az 1000 évvel ezelőtt élt szent életét állította példaképül, arra buzdított, hogy a gyerekek hallgassanak nevelőik tanácsára, mint ahogy ezt Imre herceg is tette. A pedagógusok is, mint Gellért a gyerekek javát keresve próbálnak nevelni az iskolában. 
A nap lényege: találkozás istennel és egyúttal találkozás az emberekkel, egymással. Jó volt a természetben, gyönyörű napsütésben együtt énekelni és imádkozni, rácsodálkozni a teremtett világra.

További képek megtekinthetők az iskola honlapján, itt.