Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egymillió gyermek a világ békéjéért - Zalaegerszeg

1 millió gyermek imádkozikOktóber 18-án a zalaegerszegi Mindszenty iskola is csatlakozott ahhoz a világméretű kezdeményezéshez, mely 2005-ben Venezuelából indult el. A Kirche in Not nemzetközi katolikus segélyszervezet felhívására ezen a napon, magyarországi idő szerint pontosan 9 órakor, gyermekek imádkoztak világszerte a világ egységéért és a békéért. A felhívás Szent Pio atya gondolatára épült: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyermek imádkozná a rózsafüzért.”

1 millió gyermek imádkozikE napon iskolánkból 16 osztály 444 diákja gyűlt össze a kápolnában, s rózsafüzérrel a kézben ők maguk vezették a világosság rózsafüzérének titkairól elmélkedő imádságot. 6-18 éves korig voltak jelen a diákok kísérő tanáraikkal együtt. A kis kápolna zsúfolásig megtelt fiatalokkal, s még az sem jelentett akadályt, hogy sokaknak az oltár körül, vagy csak a kápolna szőnyegén jutott hely. Sokan voltunk együtt, zengett az imádság és az ének, melyet csendes áhítat ölelt körül.

Szívünkben éreztük, a Szűzanya boldogan tekint le ránk, s szeretetével megáldja a kicsik és nagyok fohászait.  A fiatalok lelkesedését látva elhatároztuk, a jövő évben is együtt imádkozzuk a rózsafüzért október 18-án a Notre Dame iskola falai között.