Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Összefoglaló a Szentgotthárdi Plébánia nyári-őszi programjairól

Nagyboldogasszony-templom2018 nyara és ősze is mozgalmas, eseményekben bővelkedő volt a Szentgotthárdi Plébánia életében. Rövid képes összefoglaló az elmúlt hónapok programjairól.

Fájdalmas Anya kápolnaKözel 10 év után újra szentmiséket tartanak Szentgotthárdon a plébániatemplom Fájdalmas anya kápolnájában. Heiter Róbert Gottfried atya kezdeményezésére májustól novemberig itt tartják hétköznap a miséket. A tervek szerint novembertől májusig a téli kápolnában lesznek majd a köznapi misék.

 

Ökumenikus imaestek2018 május-június között három alkalommal is rendeztek ökumenikus imaesteket Szentgotthárdon. Mint mindenki előtt ismert minden év januárjában közös, ökumenikus imahetet tartanak a keresztény felekezetek. Ezt a programot folytatták a nyáron is a vasi városban, felbuzdulva az év eleji imaestek sikerén. Három alkalommal, minden esten más felekezet templomában gyűltek össze a keresztény hívek, hogy a felekezetek lelkipásztorainak tanítását  meghallgassák.(a felvétel a januári imaesteken készült.)

Hálaadó szentmiseJúnius 18-án pappá szentelésének 38. évfordulóján hálaadó szentmisét mutatott be Rimfel Ferenc plébános a Nagyboldogasszony-templomban. Isten áldását kérjük papi szolgálatára!

 

 

 

 

Hálaadó szentmise Hálaadó szentmise

 

 

Augusztus 20Államalapító királyunk, Szent István ünnepét Szentgotthárdon is minden évben megünneplik. Az augusztus 20-i szentmisét Heiter Róbert Gottfried atya mutatta be a Nagyboldogasszony-templomban, ahol a városi kitüntetések átadására is sor került.

 

 

Augusztus 20Augusztus 20


VadásznapSzeptember 15-én rendezték meg a Zöld Szentgotthárdon naphoz kapcsolódva a Családi Vadásznapot. A program szentmisével kezdődött, melyet Heiter Róbert Gottfried atya mutatott be a Nagyboldogasszony-templomban. Az esemény főzéssel folytatódott.

 

 

 

Vadásznap 

 

Solymári zarándoklatOktóber 13-án zarándoklaton vettek részt a plébánia és őriszentpéteri hívek Heiter Róbert Gottfried atya. Győr érintésével - ahol megtekintették a a karmelita templomot, imádkoztak a plébániatemplomban a Könnyező Szűzanya kegykép előtt -, Kismartonon át – ahol megtekintették a Brunszvik-kastélyt -, Solymárra vezetett a 60 résztvevő útja. Imádkoztak a település kegytemplomában, majd a sváb szüreti felvonulást tekintették meg. A helybeliek szívesen fogadták a messziről érkezett híveket.