Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tanévnyitó II. János Pál Szakkollégium módra

Veni Sancte ünnepség2018. október 25-én tartotta Veni Sancte ünnepségét a II. János Pál Katolikus Szakkollégium. Az ELTE Savaria Egyetemi Központ oktatóival együtt ünnepelték az új tanévet.

Veni Sancte ünnepségAz eseményt az este 6 órakor kezdődő Szentmise nyitotta meg, amelyet Dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke mutatott be Dr. Németh Norbert atya koncelebrálásával a Zárdatemplomban. Ünnepségünket jelenlétével megtisztelte dr. Németh István az ELTE szombathelyi rektorhelyettese, Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője és Németh Péter a Tanulmányi Hivatal vezetője is. Velünk ünnepeltek a Domonkos Rendi Nővérek a szakkollégiumért alapítvány kurátorai, a szakkollégium munkatársai és együttműködői partnerei. A zenei szolgálatot, ministrálást, felolvasást a szakkollégium lakói, és az Akkord Együttes néhány tagja végezte.

Veni Sancte ünnepségSzentbeszédében a püspök atya ismét elénk tárta II. János Pál pápa példáját, és felhívta a figyelmünket Krisztusra, aki szeretne tüzet gyújtani a szívünkben. Olyan tüzet, amely ott égett II. János Pál szívében is. Ez a tűz maga volt a hit lángja. Emellett az atya beszélt a házastársi szeretetről, példát állítva elénk egy házaspár történetével, akik még 50 évesen is ugyanúgy szerették egymást, mint fiatalon.

 

Veni Sancte ünnepségA szentmisét fogadás követte, amelyet a szakkollégium tornatermében tartottunk. Gaspari Gábor, kollégiumunk új igazgatója mondott rövid köszöntőt, amelyben kiemelte szakkollégiumunk hármas pillérét, és annak fontosságát: hit - tanulmányok - közösség. Ezt követte a pohárköszöntő, majd a vacsora.

A tanévnyitó ünnepség egy újabb alkalom volt arra, hogy mi, szakkollégisták együtt töltsünk el egy kis időt. Ez mindig jó alkalom arra, hogy megismerjük egymást, új kapcsolatokat építsünk ki, és jól érezzük magunkat.

Köszönet mindazoknak, akik hozzájárultak az ünnepségünkhöz!

A programot az EGYH-KCP-18-P-0051 sz. pályázat támogatta.                        

 

Szöveg: Nagy Angyalka, szakkollégista-Fotó: Mihajliv Renáta és Németh Béla szakkollégisták