Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A 2018/19-es tanév kilencedikeseinek bemutatkozó estje a szombathelyi Brenner Kollégiumban

Bemutatkozó est2018. október 24-én tartották a szombathelyi Brenner Kollégiumban a 9. évfolyamos diákok bemutatkozó estjét. 

Bemutatkozó estHetek óta készültünk erre a napra, mindenki izgatottan várta, hogy egy-egy csapat mivel áll ellő. Lányok és fiúk vegyesen lettek csapatokra osztva. Ismert témákat kaptunk, híres rajzfilmeket, sorozatokat. A hat csapat kapott maga mellé három-három végzős tanulót, akik igyekeztek mindenben segíteni a kilencedikes tanulóknak. Általában este tartottunk próbákat, amik alkalmával a legjobb tudásunk szerint próbáltuk a koreográfiát összerakni. Harmadik, negyedik próbán már minden csapatnak volt egy tánca, zenei alapja és jelmezötlete. A tánc mellett minden csapat feladata volt még, hogy készítsen egy prezentációt vagy kisfilmet arról, hogy a csapat tagjai honnan jöttek, melyik iskolába járnak, és hogy mit szeretnek csinálni, mi a hobbijuk. Így sok érdekes információt tudhattunk meg társainkról.

Bemutatkozó estA kis ismertető után a csapatok bemutatták táncaikat. Jobbnál jobb jelmezeket, koreográfiákat láttunk. Az összes csapatot nagy tapsviharral jutalmazták a többiek.

Ezek után következtek a humoros feladatok, amiket a végzős tanulók állítottak össze a gólyáknak. Mindenki arcára mosolyt csalt a próbatételek végrehajtása. A nagy megmérettetés után már csak a gólyaeskü volt hátra, amit csapatmunkával egybekötve kellett letenni. A csapatok többszöri nekifutásra ugyan, de végül elismételték a végzősök által versbe foglalt eskü szövegét.

Bemutatkozó estAz est zárásaként a tanulókból és nevelőkből felállt zsűri kihirdette az eredményt. Nagy kíváncsisággal várták a tanulók, hogy vajon melyik csapat nyert. Szerintem mindenki nyert valamit ebből a csapatépítő programból: szeretetet, törődést, biztatást.

Az elsősök nagyon jól érezték magukat és már most nagy kíváncsisággal várják a következő tanév fiatal gólyáit.

 

Szöveg: Mester Krisztina