Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Brenneres sikerek a “Tini galopp” információkereső könyvtári vetélkedőn

Tini galoppAz ELTE Savaria Egyetemi Központ Forrásközpontja október 17-én immáron tizedik alkalommal rendezte meg a Tini galopp című információkereső könyvtári vetélkedőt. A szombathelyi Brenner-iskola két háromfős csapatot indított a 7-10. évfolyamos diákok számára szervezett versenyen.

Tini galoppA diákok egy kis füzet iránymutatásával, kijelölt útvonalon haladva fedezték fel Szombathely belvárosának nevezetességeit, és keresték meg az elbúvó adatokat, információkat. Jó tájékozódással, a kísérő füzetben található rejtvények, feladatok megoldásával és gyorsasággal lehetett összegyűjteni a győzelemhez szükséges pontokat.
Kísérő rendezvényként megtekinthettük a Rum-Kastély EGYMI diákjainak megható nyitó műsorát és kiállítását. A csapatok 10 percenként keltek útra. A várakozási időben Csider Sándor költő interaktív irodalmi foglalkozásán vehettek részt.
A 7-8. osztályosok kategóriájában a 8.n osztályos csapatunk 1. helyezést ért el. Teljesítményük egy pici ponttal maradt el a maximálistól. A győztes csapat tagjai: Gaspari Dóra, Nagy Luca és Nardai Nóra voltak.

A 7.n osztályos csapatunk – Cziklin János, Péhm Barnabás és Tóth Ágoston részvételével – a 3. helyezést szerezte meg.
Szeretettel gratulálunk diákjaink szép győzelméhez!

Szöveg és fotó: Iványiné Nagy Kinga, felkészítő könyvtárostanár