Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szólj be a papnak Szombathelyen november 14-én

 

Szólj be a papnakSzombathelyen első alkalommal november 14-én, szerdán a Cafe Freiben rendezik meg a Szólj be a papnak! rendezvényt, amely során tabuk nélkül lehet kérdezni egy plébánostól, egy református illetve egy evangélikus lelkésztől.  Ezzel egy hat alkalmas beszélgetés-sorozat indul a megyeszékhelyen.


 

2017 februárjában kezdődött el a kávéházi vitaestek sorozata Debrecenben, ott jelenleg már a 17. alkalomra készülnek, rendre telt házzal. A kezdeményezés célja egyfajta ökumenikus "kocsmai evangelizáció", alkalmat ad főleg olyanok számára, akik nem járnak templomba és gyülekezetbe, hogy a saját életük nagy kérdései kapcsán megismerkedhessenek a hagyományos, bevett egyházak (katolikus, református, evangélikus, baptista) képviselőinek (személyes) álláspontjával, és találkozzanak a hittel, Jézus Krisztus üzenetével. A provokatív, bevállalós kérdéseket, észrevételeket kifejezetten várják a résztvevők, hiszen ezek kapcsán alakulhat ki őszinte, nyílt beszélgetés.

Az ország több pontján talált követőkre a kezdeményezés, így Budapesten, Pécsett, Pápán, Szentendrén, Nyírbátorban, a határainkon túli magyar közösségek pedig Szatmárnémetiben és Münchenben szerveztek ilyen alkalmakat; ezek közül több helyszínen rendszeres (havi, vagy negyedévi) eseménysorozat indult. A Mária Rádió kéthetente műsorra tűzi az beszélgetések vágott hanganyagát. Az elmúlt két nyáron fesztiválokon is megjelent a program, mely saját bloggal is rendelkezik. Sajtóvisszhang elérhető itt: https://szoljbeapapnak.blog.hu/2017/09/15/sajtovisszhang_735