Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szólj be a papnak! - Másodszor

Szólj be a papnak!November 28-án második alkalommal került megrendezésre a Szólj be a papnak c. programsorozat, ahol a közönség faggathatja kérdéseivel az aktuális témát illetően a vendég lelkészeket, papokat. Ez alkalommal a szenvedés volt a téma, mely fő kérdése: Hol van Isten a bajban?

Szólj be a papnak!Cafe Frei szolgáltatta kávé és tea társasága mellett nagyon jó hangulatban érkeztek a kérdések a közönségtől. Szóban és írásban is volt lehetőség gondolatot ébreszteni.

Akik válaszolhattak, Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész, Varga László Ottó baptista lelkész és Martos Levente Balázs katolikus pap voltak. Rengeteg kérdés érkezett. Többek között: Jézus miért szenvedett a kereszten, amikor bűntelen volt? Hol volt Isten a holokauszt idején? A különböző Keleti hiedelmek, stresszoldó tevékenységek, eszközök használata mennyire használható, megoldás-e? A gyermekek nevelésében, s a kritikus élethelyzetekben milyen megoldást nyújthat Isten?

Szólj be a papnak!A fájdalom és a szenvedés az elmondott történetek és tapasztalatok útján jobban megismerhetővé vált. Sok érzelmet megmozgattak azok és ezúton is gazdagodhatott a közönség.

Nagyon sok jó és hasznos gondolatot hallhattak a résztvevők, illetve az online közvetítést követők. A nagy érdeklődésre való tekintettel Facebook-os élő közvetítés indult a Szólj be a papnak eseménysorozat közösségi oldalán. A mostani alkalom felvételét is megtekintheti bárki szabadon ezen a módon és a további alkalmakkal is lesz lehetőség élőben is követni.

A vitasorozat következő időpontja januárban esedékes, a pontosabb információ majd megtalálható a plakátokon, illetve különböző hirdetési pontokon.

Szöveg: Zanati Márió -Fotó: Rettegi Márk