Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Kvíz Est

Egyházmegyei Kvíz EstNyolc csapat mutatta meg tudását az általános műveltségi, illetve a vallási kérdésekkel tűzdelt egyházmegyei Kvíz Esten. A Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében első alkalommal került megrendezésre ez a közösségi alkalom november 30-án, este hét órától.

Egyházmegyei Kvíz Est3-4-5 fős csapatok mérettették meg magukat, amelyekben családok, házaspárok, fiatalok, közösségek álltak össze. Remekül kiegészítették egymást, s a finomságok mellett összedolgozva válaszoltak a kérdésekre, képrejtvényekre.

Az eseménysorozatnak természetesen van egy játékvezetője is, Kiss Zsanett. A kérdéseket pedig Pongrácz Benedek, a Szombathelyi Egyházmegye kispapja állította össze.

Két fő részből állt a kvíz: először egy hosszabb idejű, kb. 30 kérdésű etap volt, amit egy 5-10 perces szünet után egy rövidebb, ámbár nehezebb rész követett. Jó hangulatú, vicces kérdések is előkerültek.

Egyházmegyei Kvíz EstMinden alkalommal van egy győztes csapat, akik a legtöbb pontot szerezték, s ők gazdagodhatnak mindig egy kis apró ajándékkal. A hatodik alkalom végén kerül majd kihirdetésre a találkozók során legtöbb pontot gyűjtő csapat, akik majd egy nagyobb jutalomban részesülhetnek.

A következő alkalom várhatóan december 14-én, ugyancsak este hét órakor kezdődik majd.

Szöveg és fotó: Zanati Márió