Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Advent 1. vasárnapja Zalaegerszegen, a Szent Rafael Kórházban

Adventi gyertyagyújtás2018. december 2-án a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában az esti szentmise előtt Dr. Halász Gabriella főigazgatónő meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.

„Advent! Csend van. Nincs hang, csak lélek-beszéd.

Adventi csendben lehullok Uram eléd.

Adventi csendben csak hitem kis mécsese ég,

Adventi csend van, körülöttem mély a sötét.

Adventi csend van, készül-e mondd a szíved?

Adventi csendben gyümölcsöt hoz-e a hited?

Adventi csendben szunnyadsz tán? Lámpád sem ég?

Adventi csend van. Ébredj! Jön a remény!”

(Ürögdi Ferenc)

 

Adventi gyertyagyújtásAz adventi idő vajon csak a mi készülődésünk lenne a közénk érkező Istennel való találkozásunkra? Nem várja-e sokkal jobban az Isten ezt a velünk való találkozást? El tudunk-e csendesedni a világ zajában és észre tudjuk-e venni a Jóisten állandó jelenlétét életünkben? Elő tudjuk-e húzni zsebünkből a jobb, igazibb életre szóló meghívót azzal a hazahívó üzenettel, hogy „a kiskapu mindig nyitva áll”? Hiszen egy otthonától elszakadt fiút ez az apai üzenet képes volt végül hazavezetni a családjához, ahol a megbocsátás és az atyai szeretet várta. Igen, nekünk is cselekednünk kell, mert gondviselő Atyánk hazavár mindannyiunkat. Meg kell vallanunk bűneinket a bennünket szeretettel átölelő Atyának, hallgatnunk és viszonoznunk kell szavait az imádságban, hogy felkészülhessünk a végső, minden vágyunkat beteljesítő találkozásra.

Adventi gyertyagyújtás2018. december 2-án a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában az esti szentmise előtt Dr. Halász Gabriella főigazgatónő meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.  A szentmisét Takács András atya mutatta be, a zenei szolgálatot a Liszt Ferenc Általános Iskola tanulói végezték Kövécs Edit tanárnő vezetésével.

Szöveg: Dr. Kovács Mónika PhD.