Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lesz-e igazi ünnepünk? - adventi lelkigyakorlat a Martineumban

Adventi lelkigyakorlat2018. december 7-9. között Dr. Székely János megyéspüspök vezetett bentlakásos lelkigyakorlatot a Martineum Felnőttképző Akadémián

Adventi lelkigyakorlatA résztvevők visszajelzései alapján a lelkigyakorlat meghittsége, az imádsággal töltött idő, Püspök atya elmélkedései mind segítették elcsendesedésüket, ünnepi készületüket.

Három személyt állított elénk példaként lelkigyakorlat-vezetőnk adventi utunkon: Izajást, Keresztelő Szent Jánost és a Szűzanyát.

Izajás próféta a hit és a remény embere volt. Megvan-e bennünk a hit, hol van életünk súlypontja, merünk-e ajándékká válni, önzetlenül szeretni? – gondolkodhattunk el rajta.

Keresztelő Szent János az útkészítés, a bűnbánattartás prófétája. A bűnbánat Örömhír: a bűneinkből van szabadulás. Merek-e szembenézni bűneimmel, és engedem-e, hogy Isten gyógyítson?

Adventi lelkigyakorlatA Szűzanya az igent mondás példája számunkra. Mária igenje tanít minket, hogy ki merjük mondani életünk nagy igenjeit, és hogy azokat naponta kimondott kicsi igenekben megéljük.

Adventi elcsendesedésünket, befelé figyelésünket segítették a Domonkos nővérek által vezetett imák, meditáció is.

Néhány gondolat a résztvevők visszajelzéseiből:

  • Ami életemben nehézség, kereszt, ahhoz itt útmutatást, erőt, fényt és reményt kaptam.
  • Mindig szívesen jövök ide lelki feltöltődésre. Sok kegyelmet kaptam a három nap alatt. Főleg Keresztelő Szent János és a Szűzanya személyének jobb megismerése adott sokat nekem.
  • Pont ezekre az útmutatásokra volt szükségem. Rengeteg jó barátot találtam, sok segítséget kaptam.
  • Feltöltődve és örömmel telve megyek haza.