Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Bemutatták Székely János új könyveit

Kötetbemutató2018. december 14-én mutatták be Szombathelyen Székely János megyéspüspök két új könyvét, a "Mindenki érte él" címet viselő interjúkötetet, valamint az "Én vagyok az út" címet viselő, lelkigyakorlatos elmélkedéseket tartalmazó könyvet.

KönyvbemutatóA lelkigyakorlatos elmélkedéseket tartalmazó könyvet Németh Erika szociális testvér mutatta be néhány szóval az érdeklődőknek. Kiemelte: már a borító, amelyen a megfeszített Krisztust ábrázolja, jelzi: a könyv nem ígér könnyű utat az olvasóknak. Ellenben az igaz úton vezet. A kötet szembesíti az olvasót Istenkapcsolatával, annak mélységével. A kötet fejezetei szólnak az Isten felé megtett első lépésekről, a különböző életállapotban – házasság, papság – élőkhöz, de útmutatást kaphatnak azok is akik éppen krízishelyzetben élnek. 

KönyvbemutatóAz interjúkötetet a beszélgetés készítője Dobszay János ajánlotta a megjelentek figyelmébe, püspök atyával folytatott „mini interjú” keretében. János atya újra felidézte gyermekkorának azt a pillanatát, amikor először és nagyon határozottan kimondat: pap lesz. Beszélt szülei példájáról, fiatalon szerzett vallásos élményeiről. Felidézte a szerzővel, Dobszay Jánossal, megtett lengyelországi utazás emlékét, és élményeit, benyomásait II. János Pál, Benedek és Ferenc pápákról.

A kötetbemutató visszahallgatható itt.


A kiadványok megvásárolható a Martinus Könyvesboltban és a kiadó webshopjában: www.martinuskiado.hu