Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Advent III. vasárnapja a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban

Adventi gyertyagyújtás Zalaegerszegen2018. december 16-án Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában is meggyújtották az adventi koszorú harmadik gyertyáját. 

"Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat

gondosan őrizzük meg,

hogy tiszta legyen majd az ünnepekre."

(József Attila)

Adventi gyertyagyújtás ZalaegerszegenKarácsony szent ünnepéhez közeledve a bűnbánat útján járva felmerülhet bennünk a kérdés: „mit kell még megtennem, hogy a lelkem méltó módon fogadhassa a születendő Megváltót?” Minden embernek küldetése, hivatása van, melyet becsülettel, a tőle telhető legnagyobb odaadással kell betöltenie, hiszen ezt várja el tőle a Mindenható Isten. Szent Pál apostol a filippiekhez írt levelében (Fil 4,4-7) ehhez útmutatást is nyújt nekünk, vagyis igazi keresztényi örömmel, embertársaink iránti szeretettel és aggodalmaktól mentesen kell élnünk életünket, végeznünk mindennapi munkánkat.  

Advent 3. vasárnapja az öröm vasárnapja. 2018. december 16-án a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában az esti szentmise előtt fellobbant a rózsaszín gyertya lángja is. A szentmisét Molnár János atya mutatta be, a zenei szolgálatot a Dezse Krisztina, Nagy Tamás atya, továbbá Tüttősiné Gréber Mónika kántor és tanítványai végezték.

Szöveg: Dr. Kovács Mónika Ph.D.