Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az év utolsó engesztelése Csehimindszenten

EngesztelésA 2018-as év utolsó engesztelésére gyűltek össze a hívek december 29-én Csehimindszenten. Ezúttal azonban nemcsak Mindszenty József bíboros úr mielőbbi boldoggá avatásáért imádkoztak, hanem hálát adtak a Jóistennek családjaikért és az elmúlt év kegyelmeiért is.

EngesztelésA szentmisében Déri Péter esperes-plébános Mindszenty bíboros életének egy igen fontos és ugyanakkor fájdalmas időszakát idézte fel, ugyanis a hitvalló és mártír sorsú főpap 1974. február 05-én - napra pontosan letartóztatásának 25. évfordulóján - egy korábbi, december 18-án kelt pápai levélből tudta meg, hogy VI. Pál pápa megüresedettnek nyilvánította az esztergomi érseki széket.

A szentmise után körmenettel és imádsággal köszöntöttük a Világ Győzelmes Királynőjét, kértük közbenjárását hazánkért, családjainkért, papi hivatásokért és a bíboros úr boldoggá avatásáért, továbbá az év végéhez közeledve hálát adtunk azért, hogy az elmúlt 12 hónapban összegyűlhettünk és engesztelhettünk, bízva abban, hogy imáink meghallgatásra találnak.

„Az igazán reménykedő nem abban bízik, hogy meglesz, amit ő akar, hanem Istenben bízik; és tudja, hogy az a jó, amit Ő ad vagy megenged.” (Mócsy Imre)

Szöveg és fotó: Dr. Kovács Mónika Ph.D.