Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estA hagyományokhoz híven január 13-án fatimai imaestet tartottak a toronyi plébániának és társegyházközségeinek hívei Toronyban.

Fatimai estAz engesztelés szentségimádással kezdődött, amely alatt gyónásra is volt lehetőség. Ezt követően a szentmise elején Dr. Perger Gyula plébános atya köszöntötte az est lelkivezetőjét, Horváth Achilles atyát, a szombathelyi ferences plébánia házfőnökét és plébánosát.

Szentbeszédében Achilles atya az Istentől kapott ajándékok ingyenességéről elmélkedett. Gondolatait avval kezdte, hogy ha valaki megkérdezné tőlünk, hogy mi van ingyen a mai világban, biztosan azt felelnénk, semmi. Mindennek ára van. Egyedül az Isten ajándékai ingyenesek számunkra. Nem kell fizetni a szentségek vételéért, az Isten szeretetéért, a gondviselésért, az irgalmasságért. Jézus megkeresztelkedett a Jordán folyóban. Nem azért, mert bűnös volt, hanem azért, mert közösséget akart vállalni velünk. Mindenben hasonlóvá vált hozzánk a bűnt kivéve.

Fatimai engesztelésJézus alámerült a folyóba és utána megnyílt az ég: a Lélek felkente Őt a küldetésére és az Atya kinyilvánította szeretetét. Megkeresztelkedésünkkor az Atya minket is átölelt, és azóta is mindig velünk van. Jézus elküldte a Szentlelket, amit a bérmálás szentségében kaptunk meg. A is Lélek velünk van minden pillanatunkba. Sokszor megfeledkezünk erről és úgy érezzük, mindenki elhagyott, mindenki ellenünk esküdött. Az Isten mindig velünk van. Mindnyájan fontosak vagyunk számára és mindannyiunkat üdvözíteni akar.  Fohászkodjunk bátran Jézushoz a nehézségek közepette és merjük a Lélekre bízni magunkat. A  Szentlélek minket is felken a küldetésünkre ott, azon a helyen, ahol hívatásunk van. Kérjük a Szűzanya közbenjárását, hogy küldetésünket teljesítve az éltető forrásból minél gyakrabban tudjunk meríteni – zárta szavait Achilles atya.

Fatimai estEzt követte a legszentebb áldozat bemutatása, majd a szentmise végén gyertyás körmenetben köszöntöttük a Szűzanyát. Ezután imádkoztunk hazánkért, ifjúságunkért, betegeinkért.

Szöveg: Hoós Nobert    Fotó: Hoós Flórián