Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele és házszentelés Zalaegerszegen

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele2019. január 13-án,  szentmise keretében újították meg ígérettételüket a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia lelkipásztori munkatársai.

Lelkipásztori munkatársak ígérettételeNagy segítség plébániánkon a Lelkipásztori   Munkatársak szolgálata. Évről évre megújítják ígérettételüket, miután megkapták engedélyüket Püspök atyától. 

Nagy öröm látni, hogy a Lelkipásztori Munkatársak milyen örömmel készültek erre a vasárnapra. Egy kicsit ünnep ez nekik. És mint ilyen, mindig várakozással és izgalmakkal teli a légkör. Persze most sincs mitől félni, mert inkább emelkedett hangulatban, meghitt, szinte családias légkörben történik az ígérettétel, mintsem idegeskedés és feszengés közepette.

Vannak, akik családostul ünnepelték meg, hogy közülük is van, aki még elkötelezettebben szolgálja Plébániánk lelki életét.

Szentmise keretében történt az ígérettétel, amelyet szinte lélegzet visszafojtva hallgattak végig a hívek. Miután esküt tettek, ők maguk végezték a szolgálatot a szentmisén.

Lelkipásztori munkatársak ígérettételeIsten dicsőítése után összegyűltünk a plébánián és közös imádság keretében kértük a plébánia épületeire Isten áldását. Vízkereszthez kapcsolódóan most már egy hete látogatjuk azokat az otthonokat, ahová hívtak bennünket, hogy Isten áldását kérjük rájuk és otthonaikra. Közel 40 házat/lakást szentelhetünk meg most a Vízkeresztet követő időszakban. 

Nem maradhat ki plébániánk sem!

Ezért az áldó imát Takács András kórházlelkész mondta. Majd szenteltvízzel meghintette és megtömjénezte a közösségi termet és a lakrészeket, valamint az irodahelyiséget.

Krisztus áldja meg azt a hajlékot! - ez olvasható az ajtó feletti íráson és ez a vágy van szívünkben is, kérve Isten áldását nem csak a plébánia épületére, hanem egész plébániánk nagy családjára is!

További képek a plébánia honlapján tekinthetők meg!