Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Portugália egy igazi ékszerdoboz - Fatimai zarándoklattal

fatimaPortugál körutazást szervez a Julianus Tours 2019. április 29- május 4. között, amelyre várják a hívek jelentkezését. Lelki vezető: Farkas László bagodi plébános. Részletek a letölthető word formátumban. 

            

                       “ Szeplőtelen Szívem lesz a menedéked és az út, amely elvezet Istenig “

 

Utazási időpont: 2019. április 29- május 4. (érkezés május 5-én hajnali 04:55-kor)

Utazással együtt 6 nap, 5 éjszaka

Utazás: repülővel, illetve a programok ideje alatt légkondicionált autóbusszal

PROGRAM:

1. nap – Budapest-Lisszabon

Találkozás Budapest Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálján 13.00-kor. Indulás 15:45-kor a TAP 1253-as járatával, érkezés Lisszabonba 18:35-kor. Elutazás Fatimaba, részvétel az esti zarándokprogramon. Vacsora, szállás itt. (3 éjszaka)

2. nap – Fatima

Délelőtt során ismerkedés Fatimaval, az Iriai völgyben fekvő világhírű zarándokhellyel: keresztút és szentmise a magyar kápolnában. Azt követően a „jelenések helyének”, illetve Ferenc, Jácinta és Lucia szülőházának megtekintése. Vacsora, szállás mint előző nap.

3. nap –Batalha- Alcobaca-Nazare- Fatima

Délelőtt szentmise a Jelenési kápolnában, azt követően a Bazilika megtekintése. Majd kirándulás autóbusszal: először látogatás Bathalába, a világhírű kolostorba, mely a portugál gótika remeke. Az egész monumentális épületegyüttes a fantasztikus formák, részletek aprólékos finomságú kidolgozásának köszönheti a Portugália „csipkekendőcskéje” becenevet. Látogatás Alcobacaba, amely az UNESCO világörökség része. A Szent Szűz Máriának szentelt, 1152-ben felépült kolostor és templom a cisztercita építészet legépebben megmaradt európai példája. Továbbutazás Nazarebe, a hangulatos tengerparti üdülőhelyre. Visszaérkezés a fatimai szálláshelyre, vacsora.

4. nap –Coimbra- Porto

Reggeli után utazás Coimbraba, a tudományok és a szerelem városába. Ez a könnyed, bohém hangulatú város Európa egyik legrégebbi egyetemével büszkélkedhet. Séta az óváros zegzugos utcáin, érintve a katedrális és az egyetemi negyedet, majd a szabadidő sétálóutcában, ahol a patinás kávézók egyikében, akár egy igazi portugál kávét is megkóstolhatunk. Rápillantunk a Mondego folyó jobb partján lévő Portugáliai Szent Erzsébet templomra. Délután továbbutazás észak fővárosába, a festői Porto-ba, amely a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található. A város jelképévé vált Dom Luis híd Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A folyóparti Ribeira városrész (amely az UNESCO Világörökség része) szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, és a sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé. Autóbuszos városnézés során megtekintésre kerülnek a fő látványosságok: Benedek pályaudvar, Tőzsde palota, Katedrális és a Szent Ferenc Templom kívülről. Szabadidő a Rua Santa Catherina sétálutca forgatagában. Vacsora, szállás Portoban.

5. nap- Santiago de Compostela

Reggelit követően utazás Santiago de Compostela-ba, mely 1985 óta a Világörökség része. Az apostol tiszteletére épült székesegyház körül alakult ki a város. A székesegyház Spanyolország legrégibb és legpompásabb katedrálisa. Majd a Pazo de Xelmírez, Santiago első érseke palotájának megtekintése. Vacsora és szállás Porto-ban.

6. nap –Porto – Sintra- Cabo da Roca- Estoril- Lisszabon- Budapest

Reggeli után kisebb technikai szünetekkel utazás autóbusszal Lisszabonba. Útközben rövid informatív városnézés Sintra-ban, mely gyönyörű palotáival 1995 óta a Világörökség része. Évszázadokon keresztül volt a portugál királyi ház kedvelt nyári rezidenciája. Ezután fotóstop az európai szárazföld legnyugatibb pontján, Cabo da Roca-n. Azt követően utazás Estoril-on, a híres tengerparti üdülőhelyen át Lisszabonba. Városnézés a hét dombon fekvő szépséges fővárosban, melyet a Tejo folyó szel ketté. Átkelés az Április 25.-e hídon Almada-ba a Krisztus Király szoborhoz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a portugál fővárosra, majd folytatódik a lisszaboni városnézés. Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. A Belémi Torony a Tejo folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A Szent Jeromos Templom és a Kolostor a mánuel stílus mesterművei. Azt követően buszos és gyalogos városnézés az óvárosban: Kereskedők tere és a Rua Augusta, Rossio tér stb.  Majd transzfer a reptérre. Indulás Lisszabonból 00:25-kor a TAP 1250-es járatával. Érkezés Budapest, Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálra hajnali 05:00-kor.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: Fatimában a kegyhelyhez közeli szállodában és Porto-ban középkategóriás, színvonalas 2-3 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: a szállodákban félpanzió, a repülő fedélzetén szolid ellátás van
Irányár
: 298.000 Ft + belépők kb. 30 €

Egyágyas felár: 40.000 Ft

Jelentkezés: 50.000 Ft/fő előleggel, hátralék befizetése indulás előtt legkésőbb 30 nappal.

 

cim