Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Újabb sikeres farsangi bál Körmenden

Kolping Bál2019. január 26-án rendezte meg a sorozatban huszonhetedik – máig töretlen népszerűségek örvendő – farsangi bálját a Körmendi Kolping Család, amelyet idén másodízben a helyi egyházközséggel együtt szervezett.

Kolping BálEgyesületünk minden esztendőben hagyományos farsangi báljával nyitja meg éves programjainak sorát. Nem történt ez másképp idén sem, amikor sorozatban immáron huszonhetedik alkalommal, míg az egyházközséggel karöltve másodízben szerveztünk táncmulatságot. Az estély otthonául évek óta szolgáló Pencz-étteremben 2019 januárjának utolsó szombatján is több mint százötven bálozó gyűlt össze a farsangi vigasság jegyében. A hangulatról ez évben az ifjúság és az egyházmegye jeles képviselői, míg a talpalávalóról ezúttal is a Chubby Band gondoskodott.

Kolping BálAz est nyitányául egyesületünk elnökének, illetve az egyházközség részéről Kiss László plébános atya köszöntője szolgált. Ezt követően a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes tagjai jártak palotást, majd a Kolping Család, valamint az egyházközség fiataljai adtak elő egy-egy humoros jelenetet. Ugyan a jókedvre már ekkor sem lehetett panasz, az igazán átütő siker ezután következett, amikor is László atya Köbli Tamás és Páli Zoltán atyákkal együtt egy felejthetetlen apácashowt lejtett. A műsor végeztével a báli belépőkből kisorsolásra került a Kolping torta, továbbá egy-egy üveg pezsgő, illetve bor is. Az estebéd ezt követően került szervírozásra, majd ismét a néptáncosok vették birtokba a teret, bevonva produkciójukba a közönség tagjait is, mellyel kezdetét vette a táncvigasság.

Kolping BálÉjféltájban is csupán a tombolasorsolás erejéig volt megállás, amíg – nagylelkű támogatóink és vendégeink jóvoltából – a nagyszámú értékes tárgynyeremény új gazdára lelt, melyet ezúton is hálásan köszönünk minden kedves felajánlónak. A tombolahúzás zárásaként – a jövő évi bálon való részvétel ígéretének vétele mellett – kisorsoltuk a Kolping vándorcipőt is, hogy ezután hajnalig már csupán a zene és a tánc juthasson szerephez.

 

Szöveg: Simonits Ádám – Fotó: Bedőcs Gyula