Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Aki bőven vet, bőven is arat.”

dscn7726Sok ember várta lelkesen február 12-én a csehimindszenti Mindenszentek templomban Székely János szombathelyi megyéspüspököt, aki vizitálni jött a plébániára.

VizitációA szentmise előtt boldogan üdvözölte, hogy Déri Péter esperes úr - az önkormányzattal karöltve - mindent megtesz a közösségért. Lenyűgözte, hogy a minden hónap 29-ei imanapok megtartása hagyománnyá vált a településen, az újjáépült templom és templomtér szépsége, és nem utolsó sorban megjegyezte, hogy kevés olyan faluban járt, ahol heti rendszerességgel felnőtt hittan órákon vehetnek részt a hívők.

Gyermekek és felnőttek is helyet foglaltak a templom padjaiban és érdekes, tanulságos, megindító történeteket hallhattak püspök úrtól „olyan nyelven”, amely mindenkihez eljutott, legyen az óvodás, vagy szép korú.

A szentmise után Dr. Székely János püspök úr és Déri Péter esperes úr cukorkákkal lepte meg a gyerekeket.

A templomban Fukszberger Imre polgármester és László Jánosné a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola igazgatója tájékoztatta a püspök urat a falu termékenységéről, az eddig elért eredményekről, a jövőbeli tervekről, majd a teljesen újjá épült iskolában fogadták nagy szeretettel. Az iskolában sokat megtudott a tanítási módszerekről, a már megnyert pályázatok iskolára vonatkozó előnyeiről és a tanév során tervezett, a diákok számára élményekben gazdag, egyéb rendezvényekről is.

Dr. Székely János püspök úr üzenete és egyben tanácsa az volt: „Aki bőven vet, bőven arat. A gyermekeknek azt kell tanítani, hogy a szűkmarkúság és a szűk kebel csak fájdalmat okoz, ezért a szülők feladata, ahogy mindig is kellett lennie, hogy jóra neveljék gyermekeiket: Lássák a fényt, a kiutat minden embert próbáló helyzetből.”

Gaálné Pápai Viktória