Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bál

Farsangi bál2019. február 2-án került megrendezésre a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, az ESTI8 és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium közös szervezésében az Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bál.

Farsangi bálA fergeteges bál helyszínéül a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium szolgált, a talpalávalót pedig a Tequila zenekar szolgáltatta.

A farsangi forgatagot Gaspari Gábor, szakkollégiumi igazgató nyitotta meg, a lelkesítő beszédet pedig a szakkollégiumi táncos csoport produkciója követte.

Farsangi bálMatrózoktól, Mickey és Minnie egéren keresztül járókeretes nyugdíjas párig mindenféle jelmez pörgött-forgott a táncparketten Elton John „I’m Still Standing” című örökzöld slágerére, ezzel bizonyítva, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

Az egyházmegyei fiataljain túl Székely János püspök atya, Martos Levente Balázs atya, egyetemi lelkész és Molnár János atya is tiszteletét tette a bálon. Nagy számban jöttek el volt szakkollégisták és közeli-távoli ismerősök. 140 fő osztozott a Brenner aulán, melynek dekorációjáról, és a kreatív ötletekről a Boncz Dorottya vezette szakkollégiumi csapat gondoskodott.

Farsangi bálIlyen fizikai teljesítmény láttán mindenkinek megjött az étvágya a svédasztalos vacsorához, mely a nyitótáncot követte. A „kaja kóma” végével és a zenekar kezdő dallamaival egyre többen vettek magukon bátorságot a tánchoz. A táncban megfáradtak az üdítő pultnál nyertek új erőre vagy a fotósarokban illegették magukat.

Éjfélkor szokás szerint tombolahúzás következett, ahonnan a szerencsések értékes nyereményekkel térhettek haza a bál végével. De kettőig még folyt a bál, és a hajnali órákra lett csak igazán csak jó hangulat a táncparketten.

Farsangi bálA bál szervezéséért köszönetet mondunk a szervezőknek - Gaspari Gábor, Németh Béla, Horváth Katalin, Kiss Zsanett és a szakkollégiumi diákbizottság tagjai -, és támogatóinknak: Martos Levente Balázs atya és Molnár János atya.

További képek megtekinthetők a szakkollégium oldalán, ide kattintva. 

 

Szöveg: Teleki Blanka szakkollégista-Fotó: Márk Martina