Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Farsangi bál Jánosházán

FarsangAz egyik legkedvesebb „feladata” a gyerekeknek a tanévben, hogy farsangi műsorral készüljenek, azzal megnevettessék szüleiket, barátaikat. Idén is lázas készülődés előzte meg a bál napját, február 16-át. A Szent Imre Általános Iskola felső tagozatos diákjai szívesen vállalták, hogy vidámmá varázsolják számunkra a délutánt. 

FarsangKaszás Csaba káplán atya nyitotta meg a rendezvényt, majd Molnár Terézia igazgatónő köszöntőjében Démokritoszt idézte: „Akik másokat jól meg tudnak nevettetni, azok született orvosok.” Sok-sok kis „orvost” láttunk a művelődési ház színpadán! Kezdték a sort az ötödikesek egy örökzöld bohózattal, majd a lányok közös táncával és egy sramlival. A hatodikosok már hangoltak a bálra egy pörgős Hungária-számmal, majd az iskolai életből vett vicc-csokorral. A hetedikesek is megmutatták, hogy jó ritmusérzékkel rendelkeznek, majd a színpadon láthattunk egy anonim tantestületet – minden hasonlóság a véletlen műve! A nyolcadik osztályosok előadásán szem nem maradt szárazon, amikor egy székely bácsi ismerkedésre adta a fejét, aztán pedig ők is ropták a 90-es évek legnagyobb slágereire. A sok-sok ötletes jelenetet, jelmezt vastapssal jutalmazták a szülők, nagyszülők, iskolánk volt diákjai.

FarsangA műsor után a bál vette kezdetét, közben a tombolán szép ajándékok találtak gazdára. Köszönjük a szülők, intézmények, vállalkozók felajánlásait, amellyel hozzájárultak a gyermekek év végi jutalmazásához.