Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagyböjti lelkigyakorlat Zatykó László ferences atyával

LelkigyakorlatZatykó László ferences atya vezette 2019. március 15-17. között a Martineum Felnőttképző Akadémia a szokásos Nagyböjti lelkigyakorlatát.

LelkigyakorlatA lelkigyakorlat mottója: "Itt van Jézus, a meggyilkolt, aki éppen holtában lett örökkön élő áldozat.”már előre jelezte, hogy igazán mély és tartalmas együttlétre számíthatunk.

Így is történt. László atya elragadó személyisége, vidámsága és átgondolásra hívó elmélkedései igazi segítséget nyújtottak utunkhoz a szent negyven napban.

A lelkigyakorlat során szó volt Jézus pusztájáról és a miénkről, az eucharisztikus jelenlétről, a nyolcadik nap öröméről, halálról és életről... Az elhangzott történetek igazi tanúságtétellé álltak össze, és a lelkigyakorlat vezetőjének nyitottsága, őszintesége segítette a résztvevőket is a megnyílásban – szentgyónás, baráti beszélgetés vagy akár fórum formájában is.

Jó volt engednünk, hogy ebben a három napban „e földi világ vonzáskörétől eltávolodva belépjünk az isteni szeretet gravitációs terébe” (Bagyinszki Ágoston). Ebben szeretnénk kitartani a hétköznapokban is...