Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A hit nem hátrány, hanem előny - Szombathelyen tartották az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó2019. április 12-én Szombathelyen rendezték meg az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót. 

Egyházmegyei Ifjúsági TalálkozóMinden évben Virágvasárnap előtt találkoznak az egyházmegye fiataljai. A lelki nap nem csak találkozó, hanem hiterősítő is, ezt emelték ki a martinus.hu-nak adott interjúkban fiatalok. Kereszténynek lenni nem ciki, állították, kiemelve:. ha kell megvallják hitüket mások előtt is. 

 Több helyszínen várták érdekes programok a fiatalokat. Beszélgethettek Székely János megyéspüspökkel, Böjti Balázzsal és Heiter Róbert Gottfrieddel, kvízben is összemérhették tudásukat, a Székesegyházban zenés dicsőítésen vehettek részt. A 700 fiatalt a következő helyszíneken várták programokkal:

Brenner János Hittudományi Főiskola

II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium

Szent Márton Plébánia

Szombathelyi Ferences Plébánia

Szent Kvirin Szalézi Plébánia

Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont  

Püspöki Palota 

Székesegyház

AGORA-Savaria Filmszínház 

Az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó zárásaként a Székesegyházban gyűltek össze közös szentmisére a fiatalok. 

Egyházmegyei Ifjúsági TalálkozóA hit nem hátrány, hanem előny, hogy szebbet, jobbat hozzunk ki az életünkről. Rajtunk is múlik, hogy milyen lesz a világ, mondta a fiataloknak Székely János megyéspüspök szentbeszédében. Ha a szívetekben ott van hit, a szeretet, akkor az életetekből sokkal többet kitudtok hozni.
Székely János ezt követően válaszolt a fiatalok által feltett kérdésekre, akik pl. a családjáról, a papi hivatásáról, Istenkapcsolatáról, a megyéspüspöki feladatairól kérdezték és arról, hisz-e abban, hogy jobb lesz a világ. Székely János kiemelte: az, hogy a kereszténységnek lesz-e a jövője, hogy egy-egy településen, egyházközségben milyen lesz a jövője az a fiatalokon is múlik.

A szentbeszéd meghallgatható az alábbi linken:

https://drive.google.com/file/d/19-KUnyWgJ13d8gW5hzTXs5Bxr8mX7hm0/view