Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei ministráns találkozó Szombathelyen

Ministráns találkozó2019. április 27-én tartották Szombathelyen a Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban az egyházmegyei ministráns találkozót. 


Ministráns találkozóEgymás megismerése, egymás hitéből való épülés, többek között így foglalta össze a nap jelentőségét Böjti Balázs atya, egyházmegyei ministráns referens. Kiemelte: a ministránsoknak sok feladatuk van a liturgiában, így fontos, hogy mindig legyenek akik vállalják ezt a szolgálatot. És nem csak gyerekek, és nem csak 8. osztályig. A nap során több fiatal is elmondta a martinus.hu-nak, hogy szívesen ministrálnak a vasárnapi, és több alkalommal a hétköznapi miséken is. És ezt nem kényszerből teszik, hanem mert átérzik ennek jelentőségét, hogy hitüknek ez is egy fontos kifejezése, megvallása.

Ministráns találkozóKöbli Tamás, őriszentpéteri plébános beszélt a megjelenteknek saját példájáról, neki mit jelentett a ministrálás, miért maradt kitartó ebben a szolgálatban és hogyan játszott ez közre papi hivatásának alakulásában. Ebéd előtt játékkal, anyák napi meglepetés készítésével, valamint tánccal, énekléssel tölthették el az időt a résztvevők. A találkozó szentmisével zárult, amelynek főcelebránsa dr. Székely János megyéspüspök volt, aki szentbeszédében apostolkodásra biztatta a résztvevőket.