Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

SZENTEK FÖLDJÉN - Gyalogos zarándoklat Pehm József emlékére - FELHÍVÁS

mindszenty-jozsef-biboros2019. június 28. és július 1. között gyalogos zarándoklat indul Szombathelyről Zalaegerszegre. A részleteket közöljük.

Eminenciás, Főtisztelendő Mindszenty József bíboros, hercegprímás úr tiszteletének elősegítésére a gyalogos zarándoklattal fel kívánjuk keresni a fiatal pap, Pehm József életének néhány meghatározó helyszínét. A zarándoklat alkalmat kínál a résztvevőknek arra, hogy közösen és egyénileg is elmélkedjenek Mindszenty bíboros úr életáldozatán és segítségével a zarándokok Isten útján járhassanak, lélekben is közelebb juthassanak Mennyei Atyánkhoz. E zarándoklattal is Mindszenty bíboros úr boldoggá avatására készülünk.

 

A zarándoklat fővédnöke: Dr. Székely János megyéspüspök. Védnökei: Dr. Pem László kanonok, Plébánosok. A zarándoklatot vezeti főtisztelendő Óra Krisztián.

 

A zarándoklat időpontja: 2019. június 28-tól július 1-jéig. Útvonala: Szombathely – Csempeszkopács – Csehimindszent – Egervár – Zalaegerszeg. A tervezett napi távolságok 20 – 17 – 20 – 15 km.

 

A zarándoklat lelki programja: A zarándoklat alkalmat ad az egyéni és közösségi imákra elmélkedésekre. Útközben megállunk templomoknál, út menti kereszteknél. Minden nap szentmisén veszünk részt. Elmélkedéseink középpontjába Mindszenty bíboros úr életáldozatát állítjuk. A második napon, június 29-én, szombaton a Bíboros Úr szülőfalujában részt veszünk a szokásos imaesten boldoggá avatásáért.

 

A zarándoklat technikai részletei: A zarándoklat során végig gyalog közlekedünk. Az út nagyobbik része mezei utakon vezet, forgalmas közúton csak néhány kilométert leszünk kénytelenek menni. Lesz kísérő autó, amely a nehéz csomagokat elszállítja. Útközben mindennap lehetőség lesz a csatlakozásra is és a zarándoklat egyéni befejezésére is. Zarándokszállásaink iskolai termekben, tornatermekben lesz, saját polifoamon és hálózsákban. Ágyban történő alvást nem tudunk biztosítani. A szállásokon lehetőség lesz mérsékelt mosakodásra. Az első három napon estére igyekszünk meleg vacsorát biztosítani, a többi étkezést mindenkinek magának kell megoldania. Korlátozott bevásárlási lehetőség minden nap biztosított. Zarándokutunkat mentőtiszt kíséri, aki elsősegélyt tud adni!

 

A zarándoklat várható költsége – amely magában foglalja a három napi szállást, a három vacsorát és a kísérő autó szolgáltatását – várhatóan nem lesz több 10 – 15 ezer forintnál, amelyet a zarándoklat kezdetén kell befizetni.

 

A zarándoklatra jelentkezni 2019. május 31-ig lehet a „Hamza István” e-mail címen.

Kérjük megadni a név mellett a címet, telefont, e-mail címet, életkort, gyakorlatot a zarándoklásban, gyaloglásban, jelentős betegséget, étkezési különlegességet.

Aki a zarándoklat előtti, vagy utáni éjszakára szállást kér Szombathelyre jelezze, mert megpróbálunk segíteni egyszerű szállás biztosításában.

Csire Imre - Hamza István

szervezők