Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kézzel másolt Bibliát kapott a Szombathelyi Egyházmegye

Szentírás2019. április 30-án Benyik György, szegedi plébános, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója kézzel másolt Szentírást adott át Székely János megyéspüspöknek. 

SzentírásMinden egyházmegye kap egy példányt abból a kézzel másolt, több mint ötezer oldalas Bibliából, amelynek eredetijét Ferenc pápa kapta meg 2015 októberében – közölte egy szombathelyi sajtótájékoztatón bibliamásolás kezdeményezője, Benyik György biblikus tanár, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója. Mint mondta: a másolás már a 80-as években elkezdődött. Akkor többek között Erdő Péter is tollat ragadott. A munka a rendszerváltás környékén abba maradt, ám néhány éve viszont nekiláttak a folytatásnak. Benyik György kiemelte: a nem hívők voltak többségben a másolók között. A kézírásos bibliamásolat készítésében több mint ötezren vettek részt, az önkéntesek egy-egy oldalra írták a szentírás sorait. Az eredeti példányból 10 kötetes, papír kötésű hasonmáskiadások készülnek. Ezeket kapják meg az egyházmegyék. Szombathelyen Székely János megyéspüspök vette át a kézzel másolt Szentírás újszövetségi részének egy példányát. Hangsúlyozta: keresztény életünk egyik legfontosabb forrása a Szentírás, Isten szava az emberekhez. Felidézte: kamaszként egy nyáron, mindössze néhány  hét alatt elolvasta a Bibliát.

A Szentírás felolvasása és rögzítése is folyamatban van, mondta Benyik György. Ehhez a Szombathelyi Egyházmegye is csatlakozik. Vállalkozó kedvű felolvasókkal kerülnek rögzítésre a Szentírás egyes oldalai, a Mária Rádió közreműködésével. A részletekről hamarosan egyházmegyénk honlapján adunk hírt.