Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Természetismeret vetélkedő Jánosházán

Vetélkedő2019. május 3-án a jánosházi Szent Imre Általános Iskola természetismereti vetélkedőt rendezett az egyházmegyei katolikus iskolák részére. A játékos, de ugyanakkor tudásra épülő versenyre Celldömölkről, Kőszegről, Sárvárról, Szombathelyről és Zalaegerszegről érkeztek a diákok. 

VetélkedőA versenyzők P. Tokár János OFM atya, püspöki referens plébános úr vezetésével együtt imádkoztak azért, hogy napi feladatukat, a nemes versengést kísérje a Teremtő gazdag kegyelme.

            Természetismereti vetélkedőnket megtisztelte jelenlétével Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója. Személyes hangvételű köszöntőjében a teremtett világ tiszteletére, megismerésére és szeretetére irányította a résztvevők figyelmét.

            Három korcsoportban zajlott a verseny. A 4. osztályosok játékos csapatverseny formájában adtak számot ismereteikről, míg az 5-6. és a 7-8. osztályosok csapatai különböző természettudományi, rajz és hittan állomásokon mérték össze tudásukat.

            Míg a diákok versenyeztek, a helyi Karitász csoport készítette a finom ebédet. A versengés és az ebéd után az eredményhirdetés következett.

Eredmények:

4. osztályosok:

1. Sárvár, 2. Zalaegerszeg, 3. Celldömölk, 4. Szombathely, 5. Kőszeg

 

5-6. osztályosok:

1.    Kőszeg, 2. Sárvár, 3. Zalaegerszeg, 4. Celldömölk, 5.Szombathely

 

7-8. osztályosok:

1. Szombathely, 2. Celldömölk és Kőszeg, 4. Sárvár

 

A Szent Imre Általános Iskola csapatai versenyen kívül indultak, de szép eredményeket értek el mindhárom kategóriában. A rendezvényt támogatta a Marcalmenti Vadásztársaság, a Jánosházi Plébánia és a Szent Imre Általános Iskola Szülői Közössége.

A jó hangulatú természetismeret vetélkedőről mindenki ismereteiben gazdagodva térhetett haza.

 

Szöveg: Molnár Terézia-Fotók: Szabó Judit.