Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó Jánosházán

Éneklő Ifjúság KórustalálkozóA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2019. május 13-án tartották az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozót és Népdaléneklő Versenyt. Az immár 22. alkalommal megrendezett kulturális esemény célja a zenei-művészeti nevelés megerősítése, a hagyományok ápolása és a közösségépítés. 

Éneklő Ifjúság KórustalálkozóA rendezvényt jelenlétével megtisztelte Kiss András Attila polgármester úr és Németh Imre lelkipásztori kisegítő a Jánosházi Plébániáról.

Az Önkormányzat képviseletében dr. Balás Endre jegyző köszöntötte a vendégeket. Személyes hangvételű beszédében arra irányította hallgatósága figyelmét, miért értékes és hasznos időtöltés az éneklés az ember életében. Fontos volt népdalokat összegyűjteni, ma pedig az a feladatunk, hogy ápoljuk és őrizzük e kincset. A pedagógusok megtisztelő feladata, hogy erre érzékeny, befogadó közönséget neveljenek a fiatalokból.

Éneklő Ifjúság KórustalálkozóAz énekkarok bemutatkozását a Szent Imre Általános Iskola kórusa kezdte, s szerzett örömteli perceket a hallgatóságnak, vezényelt Nagy Béla Lászlóné. A helyi énekkar után a Gersekaráti Általános Iskola kórusának fellépése következett Biró Annamária vezetésével, majd a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulói adtak műsort dr. Bérdiné Stipkovics Ildikó irányításával.

A népdaléneklő verseny résztvevői a Történelmi Magyarország tájegységeinek kincseiből hozták kedves dalaikat, a színvonalas és bátor előadásokat lelkes tapssal jutalmazta a közönség.

A fellépőket szakértő zsűri értékelte, biztatta: Raffay Katalin tankönyvszerző és Süle Ferenc karnagy, címzetes igazgató. A népdaléneklő verseny résztvevőit arany, ezüst és bronz minősítésben részesítették.

Éneklő Ifjúság KórustalálkozóÉlmény volt megtapasztalni, hogy a fellépő gyerekek a jó Istentől kapott tehetségüket nevelőik segítségével kitartó munkával ápolják és fejlesztik, s ezáltal sok örömet szereznek másoknak is.

A rendezvényt támogató Jánosházi Önkormányzat jóvoltából egy finom ebéd várta a résztvevőket.

Szöveg: Molnár Terézia-Képek: Szabó Judit