Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Zarándoklaton a Nagykutasi Plébánia hívei

Zarándoklat2019. május 11-én a Nagykutasi Plébánia hívei, más plébániákról érkező testvérekkel együtt május 11-én útra keltek, hogy Maria Schutz és Mariazell kegyhelyeit felkeresve Szűz Mária védelmét kérjék életükre és családjaikra.

ZarándoklatA Maria Schutz-i kegytemplomhoz érkezve szabadidő keretében megkóstolhattuk a messze földön híres „kolostárfánk”-ot, megcsodálhattuk a hóval födött hegycsúcsokat és rövid sétát tehettünk a településen. A templomban – május lévén – loretói litániát imádkoztunk.

Onnan továbbindulva Közép-Európa legnagyobb kegyhelyén, Mariazell kegyoltáránál szentmisén vehettünk részt. Plébánosunk az Istennel, a másik emberrel és saját magunkkal való találkozást emelte ki szentbeszédében – Szűz Mária látogatása Szent Erzsébetnél történetet alapul véve –, valamint az aznap ünnepelt Boldog Salkaházi Sáráról emlékeztünk meg. Délután élményekkel és lelkesedéssel a szívünkben indultunk haza, hogy megosszuk otthon maradt családtagjainkkal a történéseket és a lelki megtapasztalásokat.

ZarándoklatIstennek legyen hála a szép időért és mindazokért, akik lehetővé tették számunkra, hogy elmenjünk erre a zarándoklatra! Valóban a Szűzanya óvó palástja alatt tudhattuk egész nap magunkat.  Bizakodva várjuk a folytatást, a következő zarándoklatot!