Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hősök napi megemlékezések a Letenyei Plébánia területén

Hősök Napja2019. május 26-án országszerte megemlékeztek a Hősök Napjáról. A Letenyei Plébániához tartozó településeken is összegyűltek az emberek, hogy fejet hajtsanak őseik előtt. 

Hősök Napja"Nagyra tartjuk Hősök Napját és a különböző ünnepségeket, mert a borzalmak mellett meg akarunk emlékezni a felebaráti tettekről. A hősiességről, a bajtársakért való önfeláldozásról. Meg akarunk emlékezni a katonák fohászairól, imáiról, az elesetteknek való végtisztességről. A tábori levelezésekről, a harctéren szeretetből készített emléktárgyakról, képekről, vázákról, gyertyatartókról. Az imakönyvekről, amelyek a zubbonysebben tartva számtalanszor felfogták a golyót. Nem akarunk megfeledkezni a hazatérés után tett fogadalmi felajánlásokról. Mindezek nemesítik a jelen nemzedék világról alkotott képét is. Emlékezni akarunk az emberre, akinek lelkében a háborús körülmények között is tud győzni a jó."

 

További képek megtekinthetők a Letenyei Plébánia Facebook oldalána bázakerettyei közösség Facebook oldalán, és a kistolmácsi közösség Facebook oldalán.