Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Élőben közvetíti a csíksomlyói pápai szentmisét a Duna TV

ferenc-papaFerenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. Az ünnepi szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti.

Barlay Tamás, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztő-műsorvezetője, a pápalátogatás helyszíni moderátora kérdésünkre elmondta, hogy a csatornán a következő műsorokkal készülnek június 1-jén szombaton:

Fiatalok Csíksomlyóra (kezdés: 9.15)

Ezrek és ezrek indultak útnak, hogy találkozzanak Ferenc pápával Csíksomlyón – köztük sok lelkes magyar fiatal. Mit gondolnak ők a katolikus egyházfőről, miért vállalják a zarándoklatot, mit várnak ettől a történelmi eseménytől? – erre keresik a választ a műsorban. Megszólalnak: Pehartz Tamás, Molnár Lehel SP, Elek László SJ, Varga Péter, Vízi Elemér SJ és Zarándy Kleofás OFM.

Ferenc pápa miséje Csíksomlyón (kezdés: 09.35)

Először jár katolikus egyházfő az ősi magyar Mária-kegyhelyen. Ferenc pápa romániai látogatásának második napján ünnepi szabadtéri szentmisét mutat be Csíksomlyón, népünk leglátogatottabb zarándokhelyén. A történelmi esemény közvetítését helyi és budapesti stúdióhelyszínről kommentálják a Duna TV szakértői. Élő bejelentkezések, hangulatjelentések, villáminterjúk a csíksomlyói kegytemplom elől és a nyeregből, a Hármashalom-oltár közeléből. Szakkommentátor: Török Csaba, az MKPK televíziós referense és Marton József egyháztörténész. Műsorvezető: Horváth Szilárd, Barlay Tamás.

Ferenc pápa Csíksomlyón (összefoglaló, kezdés: 20:30)

Pápai mise a Hármashalom-oltárnál – összefoglaló a katolikus egyházfő csíksomlyói látogatásának élő közvetítéséről. A nap legszebb, legfelemelőbb pillanatai, az esemény jelentőségét megvilágító szakértői gondolatok, Ferenc pápa üzenete az ősi magyar kegyhelyről a világnak és nekünk, magyaroknak.

Fotó: Székelyhon.ro

Magyar Kurír