Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Minisztráns kirándulás

KirándulásMiközben a világegyház Csíksomlyóra szegezte tekintetét, hogy a pápalátogatás örömében osztozzanak, a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia is zarándoklatot szervezett Pusztacsatárra. Minisztráns fiataljaik közül 21-en vállalkoztak a kalandra, hogy egy felejthetetlen napot töltsenek együtt.

KirándulásAutóbusszal indultunk a reggeli órákban . Igazi hősök voltak az ifjak, akik vállalták, hogy még hétvégén sem lustálkodják végig a fél napot, hanem korán reggel összekészültek, hogy a buszjáratról le ne maradjanak. Utunk a Zala völgyén keresztül vezetett Zalaháshágyra, ahol a Molnár család vendégei voltunk.

 

KirándulásSzőlőlugas alatt terített asztalok vártak ránk, amelyekre Kati néni finomabbnál-finomabb falatokat szolgált fel. Falusi reggelink hamar megtöltötte a fiatalok gyomrát. Miután mindenki jóllakott, belevethettük magunkat egy sokszínű gazdaság tüzetes áttanulmányozásába. Volt nyuszisimogatás, kiskutya kényeztetés, csirke etetés, kismalac leső, fecskefészek figyelés. Az ólak lakói értetlenül figyelték a megannyi, feléjük nyúló kezet, érdeklődő tekintetet. A legelőn már kihajtva kószáltak a jószágok. Nem zavartatták magukat a gyereksereg láttán, nyugodtan legelésztek tovább.

Elsétáltunk a Sibrik kápolnához is, ahonnan közös imádság után visszatértünk a farmra.

KirándulásA traktor pótkocsiján, szalmabálákra ülve igazi kabrió-élményben volt részünk. Velencei álomutazásunk gyalog folytatódott, hogy Szent Márton túraútvonalán, az erdők lombjai alatt, zarándokként érkezzünk meg Pusztacsatárra.

A kegyhelyen csak a miénk volt a terep. Volt alkalmunk játszani, kiadós ebédeben volt részünk, zárásként pedig közösen adtunk hálát Istennek, hogy minisztránsként szolgálhatjuk az oltárnál. Külön öröm volt, hogy a szentmisén már néhány szülő is részt tudott venni.

Csoportkép után élményekkel gazdagodva térhettünk vissza Zalaegerszegre.