Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

Szent Gellért-díj2019. június 18-án átadták a Szent Gellért-díjakat. Hárman részesültek az elismerésben, amit az egyházmegye fenntartásában működő intézmények oktató-nevelő intézmények pedagógusainak, dolgozóinak tartott év végi köszöntőjén adtak át. 

Szent Gellért-díjA hagyományos programot a celldömölki Szent Benedek Általános Iskola műsora nyitotta meg. Székely János megyéspüspök rövid köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyházi iskolák küldetése a valóság megmutatása a fiataloknak. A mai embert mintha csak a maga szubjektív vágyai, érzelmei irányítanák és közben elfelejtkezik azt az objektív rendet amit Isten alkotott és nem ismerik fel magát a Teremtőt. Az egyházi iskolák küldetése viszont az, hogy a Teremtőre irányítsák a figyelmet, mondta Székely János.

Szent Gellért-díjAz ünnepségen átadták a Szent Gellért-díjakat, amelyeket minden évben a kiemelkedő oktató-nevelő munkát végző személyeknek adományoz az egyházmegye. A Szent Gellért-díj ezüst fokozatában Czuporné Hetényi Rita, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola tanára részesült. A Szent Gellért-díj arany fokozatát Kovácsné Sümegh Stefánia, a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tanára valamint Takács Gáborné, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága gazdasági vezetője vehették át. Gratulálunk!