Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pünkösdhétfői gyalogos zarándoklat

ZarándoklatImmár hagyomány a Kámoni Plébánián, hogy nagyböjtben, és pünkösdhétfőn gyalogos zarándoklatra hívja a híveket, így volt ez június 10-én pünkösdhétfőn is.

ZarándoklatA cél ezúttal a Farkas-erdő szívében, a Káld-hidegkúti vadászház mellett épült, és nemrégiben felszentelt Kisboldogasszony kápolna volt. Dacolva a hőséggel és napsütéssel többen indultak útnak gyalogosan, de voltak akik autókkal, mások pedig kerékpárral tették meg a távot. Nagy örömmel érkeztek meg a gyalogosok a kápolnához, akikre már várt a helyszínen Balassi István gércei plébános, és hívei. A zarándoklat szentmiséjét a gyalogosokkal érkező Molnár Szabolcs atya tartotta, és tanított Szűz Máriáról, mint az Egyház édesanyjáról, akinek emléknapját aznap tartotta az egyház. Kiemelte, hogy Mária kevés alkalommal jelenik meg az evangéliumokban, és az Apostolok Cselekedeteiben, szinte jelentéktelen mellékszereplőnek tűnik, de ugyanakkor Jézus mellett ő a második "főszereplő". Ott van minden fontos eseménynél: Jézus születésénél, Jézus első tanításánál a jeruzsálemi templomban, de ott van az első csodánál a Kánai mennyegzőn. És ott van fia halálánál, feltámadásánál, és az első pünkösdkor a Szentlélek eljövetelénél. Hitünk minden fontosabb elemében megjelenik Mária, aki ezzel is kiérdemelte az Egyház anyja címet.


A zarándoklat végén István atya mint helyi plébános ismertette a kápolna születésének történetét, majd az ünnepélyes áldás után ki-ki egyénileg vagy busszal hazaindult, hogy hálatelt szívvel mondjon köszönetet a zarándoknap kegyelmeiért.