Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Felkereste a püspök az egyházzenei tábort

egyházzenei táborJúnius utolsó hetében rendezték meg a XI. Egyházzenei tábort Salomváron, ahová ellátogatott Székely János megyéspüspök is. (www.zaol.hu)

A zalaegerszegi általános iskolákból érkező csaknem 60 gyermek között szinte minden korosztály képviseltette magát elsőstől a nyolcadikosig.

Az idei év tematikáját a 2020-as eucharisztikus világkongresszusra készülve az oltáriszentségről szóló nép­énekek, gregorián dallamok, gitáros dalok adták. A délelőtti foglalkozásokon az úrnapi körmenet egy-egy állomását járták végig a gyermekek, amihez a sátrakat is maguk készítették. Játékos formában ismerkedtek meg négy jelentős pápa, Szent Péter, Nagy Szent Gergely, X. Piusz és II. János Pál életútjával. Az „utazó pápáról” egyenesen Székely János megyés püspök tartott szívhez és értelemhez egyaránt szóló értékes előadást, írta lapunknak Standi Gyuláné, a tábor egyik vezetője.

A püspök a szerdai énekes foglalkozásra érkezett, természetesen a gitárját sem hagyta Szombathelyen, s személyesen tanított meg két éneket az ifjúságnak. Érdekelték a tábori körülmények, a vetélkedő feladatai, a dalosfüzet tartalma, a programok. Kedvesen biztatott a folytatásra, úgy látta, a gyermekek a táborban sokat tanulnak a katolikus liturgiáról, erősödnek hitükben.

A gazdag programkínálatból ezúttal sem hiányozhatott a kézműveskedés, a fürdőzés, a sportdélután, a filmvetítés, a hegyi túra. A fiatalok mindig nagyon várják a „hangháborút”, az éjszakai bátorságtúrát, a csónakúsztatást a Zala folyón.

A szombati táborzáró szentmisén szülők, gyermekek, segítők Stróber László esperessel közösen adtak hálát az elmúlt hét élményeiért. A táborvezetők, Standi Gyuláné, Molnár Andrásné és segítőik pedig nagy szeretettel várják a táborozókat jövőre is.