Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Óvodaavató Kemeneshőgyészen

Óvodaavató2019. szeptember 1-től a Szombathelyi Egyházmegye működteti tovább a mihályházai székhelyű – Mihályháza, Kemenshőgyész és Kemensszentpéter településeket magában foglaló – Gyermek Jézus Katolikus Óvodát. Székely János megyéspüspök mutatta be a tanévnyitó Veni Sancte szentmisét Kemeneshőgyészen és megáldotta az óvodaépületét augusztus 28-án.

ÓvodaavatóKemeneshőgyész 400 lelkes település Pápa közelében. Nagy értéke a falunak a katolikus és az evangélikus templomok mellett az óvodája. Szeptember 1-től ez is része a Mihályházát és Kemenesszentpétert is magában foglaló Gyermek Jézus Katolikus Óvodának. 45 gyermek jár majd ezekbe az óvodákba, hiszen minden településen megmaradnak az intézmények, nem kell a gyerekeknek egy helyre utazniuk, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Magyar Csilla intézményvezető. A szülők és a dolgozók is örülnek a fenntartóváltásnak. Ezzel biztosabbá vált a jövő és a hitnek is nagyobb szerep jut a gyerekek hétköznapjaiban, árulta el az intézmény vezetője.

ÓvodaavatóSzékely János megyéspüspök áldotta meg az óvoda épületét. A martinus.hu-nak adott interjújában hangsúlyozta: minden gyermek az Isten nagy ajándéka, akiben rengeteg lehetőséget elrejtett. Fontos, hogy ne csak arra tanítsuk meg őket hogyan kezeljék a számítógépeket, hanem becsületességre, önzetlenségre, szeretetre is nevelni kell a gyerekeket. Az egyházi intézmények ezt a célt szolgálják. Segítség az óvodák átvétele az önkormányzatoknak, hiszen a kistelepüléseken nagy kihívás ezek fenntartása, működtetése. Így viszont megmaradhatnak az intézmények ami segítség a településeknek és természetesen segítség a családoknak is. A gyerekeken keresztül pedig kapcsolat alakul ki a szülőkkel, ami az evangelizációban segíti az egyházat.

ÓvodaavatóA település Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt templomában bemutatott ünnepi Veni Sancte szentmisével vette kezdetét az új nevelési év az óvodában. Szentbeszédében Székely János többek között arra kérte a gyerekeket, hogy figyeljenek a szívükben Jézus hangjára, és váljanak olyanná mint Ő volt.

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.