Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Valóra váltani Isten álmát - Főbúcsú ünnep Celldömölkön

BúcsúJézusban kaptuk az az álomképet akihez hasonlítanunk szabad. Sokszor elmaradunk ettől, de a szívünkbe van írva, mondta Celldömölkön, a kegytemplom főbúcsú ünnepén Martos Levente Balázs atya, a Központi Papnevelő Intézet nemrég kinevezett rektora.

BúcsúEzekben a napokban az ország számos templomában ünnepelik Máriát, Jézus Krisztus édesanyját. Vagy Mária neve napját, vagy Mária születését. A Szombathelyi Egyházmegye két kiemelkedő kegyhelyén is – Vasváron és Celldömölkön – nagy tömegek érkeznek, hogy áhítatos lélekkel, és buzgón imádkozzanak Égi Édesanyánkhoz.

Kisboldogasszony ünnepének előestéjén, amikor Máriára tekintünk, és szemléljük Isten tetteit, akkor Isten álmával is szembesülünk, mondta a celldömölki kegytemplomban szombaton az esti szentmise főcelebránsa és szónoka Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet új rektora. Isten álma nem csak úgy igaz, hogy Isten álomban üzen, vagy a szívünk mélyére odateszi amit szeretne. Hanem neki is van álma, vágya az emberek életéről. Az ő álmaiban mi szereplünk egyszerre. Az ő álmát ismerjük meg, amikor a Szentarást olvassuk és arra kapun erőt, hogy megtegyük akaratát, beteljesítsük az ő álmát úgy, ahogy nekünk jó, emelte ki Martos Balázs.

BúcsúJézus az a vágy az Isten álmában ami rólunk szerepel és amihez felnőhetünk, akihez hasonlíthatunk. Isten álma hosszú úton valósul meg. A Szentírás könyvei közül a próféták könyvei, látomásai alapján mondjuk, hogy Isten álmát közvetítik, hogy ez az álom valóság, szabad érte küzdeni, intenek a próféták.

Isten álma az ember boldogsága, a hazatalálás, hogy tudjunk hinni az ő ígéretében és merjünk ezért tenni is. Tegyünk azért hogy Isten álma amit a szívünkbe írt valóra válthatók legyenek, mondta Martos Levente Balázs. 

Martos Levente Balázs szentbeszédét meghallgathatják itt.

A szentmisét körmenet zárta. A programok Vasváron és Celldömölkön is egész éjszaka és vasárnap is folytatódnak.