Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Béci hegyi búcsú Letenyén

BúcsúSzeptember 8-án, vasárnap, búcsúi ünnepet tartottak Letenyén a Béci-hegyen. A szentmise előtt került sor felújított útszéli keresztek megáldására.

BúcsúCsak egy kereszt - talán gondolod, De mondd: Ez a kereszt számodra mit adott? Ez a szó vajon mit jelent neked? Mi belőle a te értéked? Lehet, hogy csak egy kis semmiség, De a kereszt felett egyszer elborult az ég. Egy szomorú nap sötét óráján, Meghalt Jézus a keresztfáján. Kínok között szenvedett értünk, Hogy a bűntől mentesek legyünk. Azon a fán ott volt egy csodálatos kincs, S amit tett, arra megfelelő szó nincs. Most hogy tekintesz erre a fára? Neked mennyit ér az ára? Az, ami egykor megtartotta Jézus testét, Számomra ma felbecsülhetetlen érték. A Kisasszony-napi béci/zajki hegyi búcsúra megtörtént a hegyút mentén álló 1845-ben készült feszület felújítása. A kereszt a búcsúi szentmise előtt került megáldásra.

BúcsúLetenyén a Béci/Zajki hegyen 1928-ban készült a harangláb. 1986-ban kápolna épült a haranglábhoz, és a hegyhát búcsúnapjává lett Kisboldogasszony ünnepe. 2015-ben miséző tér készült a kápolna elé, és rendszeressé vált a szentmisét követő felemelő kulturális műsorok sora. Az idei esztendőben a Bazseva zenekar és az Állami Népi Együttes táncosai voltak a fellépők.