Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Önkéntesek zarándoklata

ZarándoklatA Mária Rádió zalaegerszegi önkénteseinek szerveztek zarándoklatot, akik valamilyen módon bekapcsolódtak a Szívhang című műsor szerkesztésébe. Az egész napos útra 43-an vállalkoztak.


ZarándoklatReggel közös szentmisével kezdtük napunkat a plébániatemplomban. Buszra szállva pedig, miután elhagytuk Zalaegerszeget, közös zsolozsmával hangoltuk magunkat a nap sajátos jellegéhez.

Szombathelyre érve két csoportra osztottuk közösségünket, hogy míg a csapat egyik fele a Mária Rádió helyi stúdióját megtekinti és ismerkedik a műsorszerkesztés rejtelmeivel, addig a másik fele a Szily János Látogatóközpont kínálatában gyönyörködhet.

ZarándoklatA tárlatvezetés végén a két turnus cserélt, hogy mindenkinek része legyen mindkét esemény kínálta ajándékokban.

A Mária Rádió Savaria stúdiójában hangos Biblia készítéséhez járultunk hozzá 21-en.

A Püspöki Palota után a Székesegyházban tettünk látogatást Gömöriné Erzsébet vezetésével. Ismeretszerzés és közös ima után indultunk ebédelni.

ZarándoklatMajd következett Ják, ahol még ősibb hagyományok és a templom csendes, de robusztus jellege várt bennünket. Dr. Rátkai László élményszerű ismertetője által kaptunk bepillantást a templomépítészet és egyházművészet ezen csodájába.

Valamennyien mély élményekkel gazdagodva, fáradtan, de sok örömet átélve érkeztünk meg Zalaegerszegre.

Köszönjük a részvételt és mindennemű segítséget!