Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Átadták a Caritas Hungarica díjakat - Egyházmegyénk díjazottjai

Díj2019. október 5-én a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász  három munkatársa részesült a Caritas Hungarica-díjban. Gratulálunk! 

 DíjA Katolikus Karitász Caritas Hungarica díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Idén 39 önkéntes részesült az elismerésben, melyet október 5-én vehettek át. A díjátadó ünnepség kezdetén Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke koncelebrált hálaadó szentmisét mutatott be a Magyar szentek templomában. Jelen volt Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete. A szentmise után Spányi Antal és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója adta át a Caritas Hungarica díjakat.

A Szombathely Egyházmegyei Karitász is felterjesztette kitüntetésre három önkéntes munkatársát. A kőszegi Jézus Szíve Plébániáról: Rábai Ferenc önkéntes karitász munkatársat aki 28 éve dolgozik Sárközi Antalné vezető mellett ( aki már az első években megkapta a Caritas Hungarica díjat ). Papp Ferencnét a Celldömölk-Alsósági Plébániai Karitász vezetőjét, és Deme Judithot a Celldömölki Plébánia Karitász vezetőjét a 28 éves lelkiismeretes, áldozatos munkájáért jelöltük a Caritász Hungarica díjra. A kitüntetetteket elkísérték plébánosaik is, Ft. Harangozó Vilmos Kőszegi Plébános valamint Ft. Németh Zoltán Celldömölki Plébános.