Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tanulmányi kiránduláson Budapesten a jánosházi iskolások

Tanulmányi kirándulás2019. október 08-án a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos diákjai budapesti tanulmányi kiránduláson vehettek részt. 

Tanulmányi kirándulásMegtekintettük a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállítását a Nagy Háborúról. A tárlatvezetés során érdekes és hasznos ismereteket nyerhettünk a háború okairól, a frontvonal és a hátország életéről, a harci-technikai eszközökről. Történelmi és földrajzi ismereteink elmélyítését interaktív játékok segítették.

A Sziklakórház Atombunker Múzeumban életre kelt a múlt, részévé válhattunk az eseményeknek.  A kórháznak fontos történelmi szerepe volt sürgősségi létesítményként mind a második világháborúban, mind az 1956-os forradalom során. Atombunkerré a hidegháború alatt fejlesztették, és szigorúan titkos volt egészen 2002-ig. A Budai Vár alatti termekben megdöbbentő hitelességgel keltek életre a II. világháború, az 1956-os forradalom és a hidegháború történései. Találkozhattunk a mindennapi hősökkel - orvosokkal, nővérekkel, önkéntesekkel -, akik tanúbizonyságot tettek emberségükről a huszadik század legviszon-tagságosabb időszakaiban.

Tanulmányi kirándulásMagyarok Nagyasszonya ünnepén felkerestük a budai vár ékességét, a Mátyás-templomot, ahol a „királyok útján” zarándokolhattunk, a Szent Imre – kápolnában külön is imádkoztunk családjainkért, iskolánkért.

A Déli 12 Étteremben finom, meleg ebéddel vártak bennünket. Az ismeretekben és élményekben gazdag program megvalósulását „A Szikla” Múzeumi Alapítvány pályázatán elnyert támogatás tette lehetővé.

Szent Imre Általános Iskola 7. osztálya