Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Igent mondani Istenre, hogy boldog legyen az emberek élete - Templommegáldás Zalaboldogfán

Templommegáldás2019. október 13-án Székely János megyéspüspök megáldotta a zalaboldogfai templom felújított belső terét.


TemplommegáldásZalaboldogfa közel 400 lelkes település néhány km-re Zalaegerszegtől. Ékessége a településnek a Kisboldogasszony titulusú templom, amely az elmúlt években, évtizedekben elég rossz állapotba került. A felújítása széles összefogásnak és támogatásoknak köszönhetően megkezdődött. Az elmúlt időszakban sor került a templombelső felújítására, a nyílászárók cseréjére, a lábazat szigetelésére, a torony felújítására és a tető cseréjére. A templom külső megújítása további források bevonásával lehetséges. A templom különlegessége, hogy itt készült az első freskók egyike Brenner Jánosról, az ötvenes évek mártír papjáról. Az ő ereklyéjét helyezte el az új oltárba a megyéspüspök.
TemplommegáldásSzentbeszédében Székely János megyéspüspök, a település nevére utalva, elmondta: akkor lesz a falu lakossága boldog, ha beengedik életükbe Istent, igent mondanak neki. Úgy, ahogy a Szűzanya is tette. Az evangéliumra utalva kiemelte: napjainkban sokan élnek úgy, hogy soha nem adnak hálát Istennek. Úgy gondolják: nekik nem kell Isten. Ők azok akik nem akarják életük igazi okát, célját megfejteni, megérteni. A világot nem megismerni akarja sok ember, hanem kihasználni, úgy ahogy neki tetszik. Mintha csak önmagát látná az ember, s nem látja a gyönyörű, Isten alkotta világot. Éppen ezért egyre ridegebb a világ, egyre kevesebb a szeretet.
A templom tanítsa az itt élőket, hogy megsejtsétek az Istent, beengedjék őt az otthonaikba, átmelegedjen az ő fényétől a szívük és így valóban boldog falu legyen a település, mondta Székely János.