Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jézushoz vezetik az embereket - Karitász ünnep Szombathelyen

Karitász ünnep2019. november 16-án Szombathelyen tartotta lelki napját a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Védőszentjük, Szent Erzsébet ünnepéhez közeledve minden évben összegyűlnek a karitász munkatársak, hogy közösen adjanak hálát az egész évért, bátorítást nyerjenek a következő feladatokhoz és megjutalmazzák a kiemelkedő munkát végzőket.

Karitász ünnepIdén is a szombathelyi Jézus Szíve-templom adott otthont a lelki napnak. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is zászlókkal díszítették a templomot az egyes karitász csoportok. Böjte Csaba atya mondott szentbeszédet, amelyben arra hívta fel a karitász munkatársainak a figyelmét, hogy vegyék észre a rászorulók változó igényeit, hiszen napjainkban már nem elsősorban anyagi segítségre, hanem mentális, lelki támaszra van szüksége az embereknek. A szegénység nem anyagi kérdés, hanem morális, lelki kérdés.- Akármennyi segélyt osztunk, nem lesz jobb világ. Hirdetni kell az embereknek az evangéliumot, ez az a misszió amit a karitász csoportoknak végezniük kell, mondta Böjte Csaba.

Böjte Csaba atya szentbeszédét meghallgathatják itt.

Karitász ünnepA nap során külön köszöntötték a kiemelkedő munkát végzett önkénteseket. A Caritas Hungarica-díjjal kitüntetett munkatársakat, a szombathelyi Jézus Szíve Plébánia, a bagodi, a körmendi és a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia karitász csoport munkatársait. Köszöntötték Erős Klárát, a körmendi Karitász Csoport vezetőjét, és egy Lenti városában működő pékség vezetőjét, aki nagylelkűen segíti a helyi karitász csoport munkáját adományaival. 

Minden munkatársnak szívből gratulálunk és köszönjük egész éves fáradhatatlan munkájukat, áldozatkészségüket. Isten fizesse meg szolgálatukat.