Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szombathelyi Egyházmegye katekétáinak továbbképzéséről

Továbbképzés2019. november 23-án szombaton a Martineum Felnőttképző Akadémián  volt a katekéták továbbképzése. Az Esztergom-budapesti főegyházmegye két katekétája Surinás Klára és Holcz Ágnes jött el Szombathelyre, hogy Franz Kett egységes-értelemorientált pedagógiája alapján készült foglalkozásokkal gazdagítsák a megjelenteket. 

TovábbképzésSzentlélek hívó imával kezdtük az együttlétünket, ami már a képzés része volt.

Majd a módszer kialakulásának történetéről és lényegéről hallottunk.

Ezt követően ismerkedéssel folytatódott a program, ami után két kisebb csoportban Isten szívében címmel élhettünk át és vehettünk rész aktív tagként egy foglalkozáson.

A közösen elköltött ebéd után meghallgathattuk a téma felépítés három lépését, ami az órák tervezésében segíti a katekétákat. Ezután ismét két csoportban folytatódott a munka. Klára az Advent, míg Ágnes az Oltáriszentség című foglalkozáson gazdagított minket tovább. Kis szünet után, újból mindannyian együtt, ima-litániafoglalkozással és a nap kiértékelésével zártuk le együttlétünket.

A módszer alkalmazásával kapcsolatban felmerült kérdések arra engednek következtetni, hogy megmozgatta a jelenlévőket a továbbképzés anyaga.

Szöveg és fotó: Németh Erika