Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ne a csillogást keressük az új évben, hanem a szolgálatot - Püspöki szentmise Mária Istenanyaságának ünnepén

Mária Istenanyaságának ünnepe2020. január 1-jén, dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét Szombathelyen a Székesegyházban. Szentbeszédében arra biztatta a híveket, hogy az új esztendőben ne a csillogást keressék, hanem mások szolgálatának szenteljenek időt. 

Mária Istenanyaságának ünnepe2020 első napján, az esti püspöki szentmisére újra megtelt a Székesegyház.  Nem azok a tetteink nagyok amik nagynak látszanak, hanem amiket nagy szeretettel tettünk, amelyeken ott ég  a szeretet pecsétje, mondta szentbeszédében Székely János, aki arra biztatta a híveket, hogy ebben az évben ne a csillogó dolgokat keressék. Az autók amikben ülünk 10-20 év múlva nem lesznek sehol. A házak amelyekben lakunk 100-200 év múlva nem lesznek sehol. Nem ezekért kellene élnünk, hanem azért a belső ragyogásért, a szeretet kincseiért, amik örökké megmaradnak, hangsúlyozta a megyéspüspök. 

Újév első napján a Szűzanyát köszöntjük. A zsidó családokban születés után 8 nappal körülmetélték a gyermeket és köszöntötték  az édesanyát. Mi is így teszünk ma és köszöntjük Máriát, mondta Székely János. 

Mária Istenanyaságának ünnepeAz új év akkor lesz igazán új és teljes ha olyan lelkülettel és szívvel éljük meg ahogy Mária fogadta a világ világosságát., ha véges életünkbe befogadjuk Isten végtelenségét, töredékes életünkbe az ő teljességét. Ő az aki teljessé, újjá tudja tenni az életünket. 

Ha betudjuk fogadni ezt a fényt, akkor ebben a fényben fogunk látni. Úgy fogunk látni mint az Isten: azt fogjuk kívánni és látni amit Isten. Az ő álmait álmodjuk és akarjuk megvalósítani. Ahogy az olyan szentek mit Don Bosco, vagy Kalkuttai Teréz anya. 

Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.