Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jószolgálati-díj vándorkiállítás Szombathelyen

Jószolgálati-díjJanuár 7-én szabadtéri kiállítás nyílt Szombathelyen a Fő téren. A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott Jószolgálati-díj nyerteseit és tevékenységüket mutatják be a képeken. Köztük Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatójának munkásságába is belepillanthatunk, aki az Életműdíjat vehette át 2019. februárjában a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében rendezett ünnepélyes gálaesten.

Jószolgálati-díjVándorkiállításon ismerhetik meg az érdeklődők a Jószolgálati-díj nyerteseit, a szociális ágazatban dolgozó hivatásos és önkéntes munkatársak, szervezetek tevékenységét, hangzott el a vándorkiállítás megnyitóünnepségén a szombathelyi Városházán. A szabadtéri tárlat Budapest, Miskolc majd Eger után, február 5-ig Szombathelyen látható. Köszöntőjében Tuczainé Régvári Marietta felidézte a kezdeteket, amikor 1991 novemberében, dr. Konkoly István megyéspüspök kezdeményezésére, Győrvári Edithtel együtt megkezdték a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász kiépítését.

Jószolgálati-díjAz igazgatónő köszönetet mondott munkatársainak az elmúlt 28 évben tanúsított áldozatos munkáért. Ahogy fogalmazott: egyedül semmire sem lett volna képes. Az összefogásnak és a munkatársak támogatásának köszönhetően tudták segíteni pl. a Kárpátalján élőket, a vörös iszap katasztrófában érintett embereket, a munkatársaknak köszönhetően működhet a nardai nyári tábor és nyílik lehetőség az egyházmegyében élő és a karitászhoz segítségért fordulók támogatására. A Karitásznak ma mintegy 100 főállású és 800 önkéntes munkatársa van, mondta Tuczainé Régvári Marietta, aki megköszönte Horváth József, a Karitász lelki vezetőjének támogatását is, aki szintén a kezdetektől segíti a szervezet működését.